Lovasoktatás

Lovaglás:

Lovardánkban lehetőség nyílik egyéni oktatásra és osztályban történő lovaglásra is. Kezdő lovasokat minden esetben futószáron, hevederrel kezdünk el tanítani, míg ki nem alakul egy biztos ülés, mely elengedhetetlen előfeltétele a későbbi „velemenő” lovaglásnak. A lovastorna (voltizsálás) nagyszerű lehetőség arra, hogy a lovasok - legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről - minél jobban kapcsolatba kerülhessenek a lóval és észrevétlenül sajátíthassák el ezt a fent említett, biztos ülést.

Lovastudástól függően lehetőség van egy-két órás tereplovaglásra is. Az oktatás mindig egyénre szabott, idomul a lovas aktuális fizikai és mentális terhelhetőségéhez. Cél: a lovastudás fejlődésén túl az egyén személyiségfejlődése, az egyre nehezedő akadályok leküzdésével helyes önismeret kialakulása.

Lovastorna 1 Lovasok 2

Túralovaglás:

Előzetes egyeztetés után vállaljuk egy- vagy többnapos csillag- ill. vonaltúrák teljes körű szervezését és lebonyolítását. A tereplovaglások, lovastúrák során lovak és lovasok megtanulják leküzdeni a különböző természetes akadályokat: lejtőn csúszás, patakátkelés, kidőlt fa ugratása.

Otthonunk és istállónk a Dunakanyarban, a Cserhát festői szépségű lankái közt található Kosdon.  A csodálatos természeti adottságok, kiváló tereplehetőségek és a vadban gazdag erdők biztosítják a tereplovaglások rendkívüli változatosságát.

Lovasok 4 Lovasok 1

Nyáritábor:

Szakmai képzettségünkből (lovas edző, lovastúra-vezető) illetve az ezeken a területeken szerzett gyakorlatunkból kiindulva adódott a lehetőség, hogy lovardánkkal egybeépített otthonunkban lovastáborokat szervezzünk nyaranta.

A jelentkezőktől függően, minden évben három tábort szervezünk:

  • Fiatalok egy hetes lovastáborát (kb. 10 éves kortól)
  • Nők 3 napos lovastáborát
  • Férfiak 3 napos lovastáborát

Igény esetén, lovaglás iránt érdeklődő családok részére is szervezünk lovastábort. Ebben az esetben 3-4, hasonló korú gyerekekkel rendelkező családot hívunk és várunk a táborba. Mivel a foglalkozások egyénre szabottak, így nem akadály a különböző tudásszint.

A lovagláson kívül egyéb lovasprogramok is színesítik a táborok életét, mint lovaskocsizás a faluban, csikók életének, mindennapjainak megfigyelése, lovasbemutatók, lovak körüli aktuális feladatok.

Ha kérdésed merülne fel, lépj kapcsolatba velünk itt: Elérhetőségeink

350512440 772196511058068 7704093860929567494 n375054826 3589893971337031 7007828031188788063 n